
În 1930, pe 6 martie, General Foods a pus în vânzare primele alimente congelate ambalate individual „Birds Eye Frosted Foods” în Springfield, Massachusetts, SUA. Pentru a testa piața, produsul a fost vândut în 18 magazine cu amănuntul pentru a vedea cum reacționează consumatorii la mâncarea congelată.
Ideea alimentelor congelate i-a venit lui Clarence Birdseye, după ce acesta a văzut canadienii mâncând pește conservat în gheață.
Începând din 1922, el a pregătit și vândut pește congelat, astfel a gândit și dezvoltat procese de înghețare. Până în 1927, a reușit să diversifice gama de alimente congelate, ajungând la 26 de produse, ambalând nu mai puțin de 18 tipuri de carne congelată, spanac și mazăre, o varietate de fructe și fructe de pădure, stridii blue point și fileuri de pește.
Acest experiment este considerat nașterea alimentelor congelate de vânzare cu amănuntul De altfel, Birdseye a reușit pe 12 august 1930 să patenteze oficial în SUA metoda de înghețare a alimentelor. Schița instalației de sortare din documentele patentului de invenție
De menționat, Clarence Birdseye reușise, cu trei ani înainte, să primească un patent în Marea Britanie pentru bastonașele înghețate de pește.
Vrei mai multă carte pentru copilul tău? O școală cu un program echilibrat, cu accent pe studiu, dar și pe creativitate, joacă și dezvoltarea abilităților copilului tău? Așa e că știi că se poate mai bine? Hai la Școala Evrika! Te așteptăm cu o programare la „programează o vizită” sau sună-ne direct la 0725 173 926. Răspundem de fiecare dată!
Deși conceptul lui Birdseye a fost revoluționar, a durat ceva timp până să fie adoptat în America. Unitățile de refrigerare din magazinele de alimente și piețe nu erau pregătite pentru produsele sale, adesea stocând alimentele congelate în dulapuri pentru înghețată.
General Foods a avut o idee de marketing; să ofere comercianților dispuși să vândă produsul în congelatoare cu capac de sticlă. Până în 1933, 516 magazine vindeau alimente congelate având acum echipamente mai bune pentru stocarea produsului. Reclame la mâncarea congelată
În jurul celei de-a doua conflagrații mondiale, dinamica familială din Statele Unite se schimbă. Bărbații erau plecați la război, în timp ce femeile lucrau pentru întreținerea familiei. Alimentele congelate au devenit soluția pentru a-și hrăni familiile cu mese rapide și nutritive.
Birds Eye a creat 168 de patente pentru înghețare, ambalare, hârtie de congelator și invenții similare, multe dintre acestea fiind încă folosite în congelarea modernă.
Clarence Birdseye a murit pe 7 octombrie 1956, din cauza unui atac de cord, la hotelul Gramercy Park din New York City. A fost incinerat, iar cenușa i-a fost împrăștiată în mare.
Afacerea lui Birdseye a atras atenția lui Marjorie Merriweather Post, o femeie extrem de pricepută în afaceri.
În 1929, Marjorie Post, conducătoarea vizionară a companiei Postum Cereal (producătorul de Grape Nuts), a cumpărat General Seafoods de la Clarence Birdseye pentru 20 de milioane de dolari (echivalentul a peste 300 de milioane de dolari astăzi), transformând compania Postum în General Foods, menținându-l pe acesta ca angajat în poziție de management.
Cum ar fi fost, azi, viața, fără oameni de știință și pasiunea lor pentru descoperiri? Cu ce am fi scris, dacă nu ar fi inventat Petrache Poenaru stiloul? Știind cât de importante sunt științele pentru lumea în care trăim, Școala Evrika are o metodă de predare axată pe informații esențiale, lăsând copiii să-și alimenteze setea de cunoaștere prin creativitate și imaginație. Dacă vreți să aflați mai multe, intrați pe www.scoala-evrika.ro.
Legătura dintre mâncarea congelată și Donald Trump Marjorie Post
Marjorie Post a murit în 1973, fiind una dintre cele mai bogate femei din lume. Doamna Post și-a construit o imensă reședință de 62.000 de metri pătrați în Palm Beach, Florida, chiar înainte de a achiziționa afacerea Birdseye.
La momentul morții sale, domeniul a fost donat Departamentului de Parcuri Naționale, dar întreținerea proprietății era costisitoare și greoaie, ceea ce a determinat Departamentul de Parcuri să returneze reședința Fundației Post (cu aprobarea parlamentară) în 1981.
Patru ani mai târziu, domeniul, denumit Mar-a-Lago de către Post, a fost vândut viitorului președinte Donald Trump pentru 10 milioane de dolari.
Rubrica Știință 365 este susținută de Școala EVRIKA
Poate te interesează și
5 martie 1512: Se naște Gerardus MERCATOR, realizatorul hărții moderne a lumii