fbpx

6 lucruri mai puțin cunoscute despre Nikola Tesla

Ediția de astăzi a Calendarului Științific îi este dedicată lui Nikola Tesla, (născut pe 10 iulie 1856 în Imperiul Austro-Ungar, astăzi Croația — decedat pe 7 ianuarie 1943 în New York, SUA), inventator, fizician, inginer mecanic, inginer electrician de origine sârbă, rămâne a fi și până unul din cei mai controversați și misterioși oameni de știință.

Tesla a fost și unul dintre cei mai interesanți oameni de știință, iar ciudățeniile sale au devenit faimoase. Iată câteva dintre ele:

  • Avea germofobie (frică de microbi).
  • Putea să memoreze cărți întregi.
  • Nu suporta perlele. Repulsia sa era atât de puternică încât refuza să vorbească cu femeile care purtau perle în prezența sa.
  • Era ceea ce se numea un dandy: purta mănuși albe în fiecare seară la cină, se îmbrăca elegant și era mereu atent să fie fotografiat din unghiul care îl avantaja.
  • A fost unul dintre prietenii apropiați ai lui Mark Twain.
  • Fotografia faimoasă în care apare în laboratorul său luând liniștit notițe, în timp ce este înconjurat de ”fulgere”, este falsă. Mai exact, a fost creată prin dublă expunere. Scopul publicării ei a fost unul comercial, Tesla dorind să atragă atenția și capital pentru proiectele sale.

Mai multe despre invențiile și activitatea științifică a lui Nikola Tesla puteți citi aici.

Citește și: Calendarul Științific este un proiect realizat în colaborare cu ASUR. Misiunea sa este reprezentată de popularizarea cercetătorilor și descoperirilor științifice care ne-au îmbunătățit viața. Realizat în totalitate de către voluntari ai ASUR, Calendarul oferă în fiecare an cel puțin 365 de motive de a ne apropia de știință, fiind adresat tuturor oamenilor interesați de cunoaștere și gândire critică.

9 iulie 1960: Submarinul nuclear american USS Thresher a fost lansat la apă

Calendarul Științific este un proiect realizat în colaborare cu ASUR. Misiunea sa este reprezentată de popularizarea cercetătorilor și descoperirilor științifice care ne-au îmbunătățit viața. Realizat în totalitate de către voluntari ai ASUR, Calendarul oferă în fiecare an cel puțin 365 de motive de a ne apropia de știință, fiind adresat tuturor oamenilor interesați de cunoaștere și gândire critică.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.