fbpx

6 lucruri mai puțin cunoscute despre Nikola Tesla

Ediția de astăzi a Calendarului Științific îi este dedicată lui Nikola Tesla, (născut pe 10 iulie 1856 în Imperiul Austro-Ungar, astăzi Croația — decedat pe 7 ianuarie 1943 în New York, SUA), inventator, fizician, inginer mecanic, inginer electrician de origine sârbă, rămâne a fi și până unul din cei mai controversați și misterioși oameni de știință.

Tesla a fost și unul dintre cei mai interesanți oameni de știință, iar ciudățeniile sale au devenit faimoase. Iată câteva dintre ele:

  • Avea germofobie (frică de microbi).
  • Putea să memoreze cărți întregi.
  • Nu suporta perlele. Repulsia sa era atât de puternică încât refuza să vorbească cu femeile care purtau perle în prezența sa.
  • Era ceea ce se numea un dandy: purta mănuși albe în fiecare seară la cină, se îmbrăca elegant și era mereu atent să fie fotografiat din unghiul care îl avantaja.
  • A fost unul dintre prietenii apropiați ai lui Mark Twain.
  • Fotografia faimoasă în care apare în laboratorul său luând liniștit notițe, în timp ce este înconjurat de ”fulgere”, este falsă. Mai exact, a fost creată prin dublă expunere. Scopul publicării ei a fost unul comercial, Tesla dorind să atragă atenția și capital pentru proiectele sale.

Mai multe despre invențiile și activitatea științifică a lui Nikola Tesla puteți citi aici.

Citește și: Calendarul Științific este un proiect realizat în colaborare cu ASUR. Misiunea sa este reprezentată de popularizarea cercetătorilor și descoperirilor științifice care ne-au îmbunătățit viața. Realizat în totalitate de către voluntari ai ASUR, Calendarul oferă în fiecare an cel puțin 365 de motive de a ne apropia de știință, fiind adresat tuturor oamenilor interesați de cunoaștere și gândire critică.

9 iulie 1960: Submarinul nuclear american USS Thresher a fost lansat la apă

Calendarul Științific este un proiect realizat în colaborare cu ASUR. Misiunea sa este reprezentată de popularizarea cercetătorilor și descoperirilor științifice care ne-au îmbunătățit viața. Realizat în totalitate de către voluntari ai ASUR, Calendarul oferă în fiecare an cel puțin 365 de motive de a ne apropia de știință, fiind adresat tuturor oamenilor interesați de cunoaștere și gândire critică.