„What hath God wrought!” este un text biblic, din King James Bible, capitolul 23, versetul 23 , care a fost ales de către Annie Ellsworth, fiica adolescentă a Președintelui Comisiei pentru Patente și Invenții a Statelor Unite.
Codul Morse este o metodă de transmitere a informației folosind secvențe standardizate de semne sau pulsații scurte și lungi – cunoscute în mod comun ca „puncte” și „linii” – pentru litere, cifre și caracterele speciale specifice oricărui mesaj.
Vrei mai multă carte pentru copilul tău? O școală cu un program echilibrat, cu accent pe studiu, dar și pe creativitate, joacă și dezvoltarea abilităților copilului tău? Așa e că știi că se poate mai bine? Hai la Școala Evrika! Te așteptăm cu o programare la „programează o vizită” sau sună-ne direct la 0725 173 926. Răspundem de fiecare dată!
Creat inițial de către Samuel Morse, pe la mijlocul anilor 1830, pentru a fi folosit la transmiterea informației cu ajutorul telegrafului electric, alfabetul MORSE a fost folosit pe scară largă începând cu perioada timpurie a comunicațiilor radio (anii 1890).
În timp au apărut mai multe dovezi care indică faptul că inventatorul alfabetului MORSE în varianta iniţială ar fi fost Alfred Vali, cel care i-a răspuns la primul mesaj trimis în 24 mai 1843. Samuel MORSE şi-a asumat de la bun început în totalitate invenţia. Acest lucru i-a adus artistului o avere considerabilă pe care el a donat-o tinerilor artişti talentaţi, fără posibilități materiale. Vali, în schimb, a murit sărac şi uitat.
Vrei să știi de ce aleg părinții Școala Evrika? Da, se face carte, există rigoare, dar lipsește ceva important: bullyingul. Se poate și fără. E o promisiune pe care o facem părinților, dar mai ales copiilor. Atenția lor trebuie să fie pe lucrurile minunate pe care le învață la noi, pe spiritul de echipă care îi face puternici și pregătiți pentru orice provocare. Vrei să afli mai multe? Hai în vizită, cu o programare la „programează o vizită” sau sună-ne direct la 0725 173 926. Răspundem mereu!
Codul MORSE a fost folosit ca un standard internațional pentru comunicații maritime până în 1999, când a fost înlocuit de către GMDSS (sisteme de comunicare marină de mare frecvență). Când Marina franceză a încetat folosirea codului Morse în 1997, ultimul mesaj transmis de aceasta a fost: „Către toți. Acesta e strigătul ultim înainte de tăcerea noastră veșnică.”
Și SUA a procedat la fel, însă din 2015. Forțele aeriene americane antrenează 10 oameni pe an pentru a cunoaște codul. De asemenea, Comisia Federală de Comunicare din SUA acordă autorizații de funcționare operatorilor comerciali de telegrafie dacă aceștia îi trec testele.
Rubrica Știință 365 este susținută de Școala EVRIKA
Au început înscrierile la concursul școlar NATURA DINTRE APE. Citește cum poți să-ți înscrii copilul.
1 comment