La 1 noiembrie 1848, în Boston, la inițiativa medicilor Samuel Gregory și Israel Tilsdale, și-a deschis porțile prima școală de medicină din lume destinată exclusiv femeilor – Boston Female Medical School. Dincolo de unicitate, unul dintre motivele acestei inițiative pare absurd pentru zilele noastre: Dr. Samuel Gregory dezaproba vehement prezența medicilor bărbați la nașteri. Prima generație de eleve a avut douăsprezece femei, care au și absolvit în totalitate în 1850.
Reacția din partea comunității medicale din Boston a fost de condamnare a școlii. Au existat acuzații că femeile nu au suficientă rezistență pentru a face față tensiunii practicii medicale. În răspuns la această acuzație, Gregory a spus: „Faptul de a fi din sexul mai puternic nu te face mai competent.”
În 1850, redenumită Colegiul Medical Feminin din New England, școala a ajuns la un curriculum medical complet, iar colegiul a început să acorde diplome absolventelor. Până în 1873, au finalizat cursurile 98 de femei doctor, printre care și Rebecca Lee, MD, prima femeie medic afro-americană.
La scurt timp după moartea lui Samuel Gregory, Colegiul Medical Feminin din New England s-a unit cu Școala de Medicină a Universității Boston, devenind unul dintre primele colegii medicale mixte din lume.
New England Female Medical College solicita candidatelor o „bună cunoaștere a limbii engleze” și „o lucrare asupra unui subiect medical”. Curriculumul acoperea șase catedre în teoria și practica medicinei, farmacie/chimie/terapii, anatomie, principiile și practica chirurgiei și jurisprudența medicală, obstetrica și bolile femeilor și copiilor, și, nu în ultimul rând, fiziologie/igienă. Cursurile aveau o durată de 17 săptămâni, cu 30 de ore pe săptămână. Era necesară o prezență de trei ani, cu un stagiu sub supravegherea unui medic în ultimii doi ani de pregătire în cadrul colegiului. Se efectuau puține disecții pentru că obținerea cadavrelor era iegală, motiv pentru care cel mai frecvent se foloseau manechine.
Vrei mai multă carte pentru copilul tău? O școală cu un program echilibrat, cu accent pe studiu, dar și pe creativitate, joacă și dezvoltarea abilităților copilului tău? Așa e că știi că se poate mai bine? Hai la Școala Evrika! Te așteptăm cu o programare la „programează o vizită” sau sună-ne direct la 0725 173 926. Răspundem de fiecare dată!
În 1878, Societatea Medicală a Spitalului New England a devenit prima societate medicală feminină din Statele Unite. A început ca răspuns la închiderea Societății Medicale din Massachusetts pentru femei. În 1893 a fost înființat Jurnalul Medical Feminin, iar în 1915 a început Asociația Medicală Americană a Femeilor.
Rubrica Știință 365 este susținută de Școala EVRIKA.
Poate te interesează și: