fbpx

Monica Anisie: ”Trebuie să fim pregătiți ca în toamnă să desfășurăm un învățământ online”

”Trebuie să fim pregătiți ca în toamnă să desfăîșurăm un învățământ online”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, la Digi 24. Ea a precizat că obiectivul ministerului este să asigure tablete și laptopuri pentru toți elevii, până în toamnă.

Ministrul a precizat că decizia privind deschiderea unităților de învîțământ în toamnă va fi luată în funcție de situația epidemiologică de la momentul respectiv.

”Noi nu vorbim decât despre ceea ce specialiștii au adus în spațiul public ca subierct de discuție. Toți specialiștii vorbesc despre un al doilea val. Deci noi trebuire să fim pregătiți”, a mai spus ministrul.

Monica Anisie a adăugat; ”În cadrtul MEC sunt diverse momente în care ne gândim cum ar trebui să facem lucrurile să funcționeze mai bine. Săptămâna viityoare vom veni cu un plan de măsuri.”

”Nu mi-a plăcut niciodată să dau vina pe greau amoștenire. Dar ce s-a întâmplat în toți acești ani? Au fost multe proiecte despre digitalizare și pregătirea profesorilor și nu au fost duse la capăt”, a mai spus Anisie.

 

CONTEXT

Școlile ar putea rămâne închise şi în septembrie, dacă România va fi în continuare afectată de coronavirus, spune Ministrul Educației, Monica Anisie, potrivit A1.ro. Ministrul vrea ca toți elevii să poată urma cursurile online, până în toamnă.

Dacă cumva, Doamne Fereşte, ne vom întâlni cu aceeaşi situaţie pe care o avem astăzi, în septembrie, atunci trebuie să fim pregătiţi. Să nu mai existe ceea ce este astăzi. Pentru că haideţi să fim sinceri, am fost puşi într-o situaţie cu care România nu s-a mai întâlnit şi nimeni în lume nu s-a mai întâlnit. Prin urmare, a trebuit să luăm măsuri într-un moment de criză”, a spus Anisie.